Anas Arsyad Gallery

Anas Arsyad Gallery

Followers

25 Mar 2016

Bunyi tak menyenangkan...... (berhati-hati)

Assalamualaikum..

Seram sejuk weeeyyyhh.  Baru je terniat nak tido lena mlm ni tiba2 terbantut niat ni..  Mane taknya,  tgh syok2 faz dan mak su faz bersembang dlm pukul 12.30 tdi tetiba dengar bunyi barang kat dapur beralih.  Mula2 ingatkan ibu pergi dapur nak masak ke apa kan..  Tapi agak2 la ibu tgh tido dlm bilik baru lepas makan, nak masak apa lagi tgh mlm buta ni kan.. 

Dengan perasaan yg tak sedap hati faz pun ajak mak su pergi jenguk dapur,  kebetulan mak su tido rmh faz mlm ni(mungkin ada hikmah kot).  Pergi je dapur,  faz dgn pantas amik dapur gas letak blakang pintu.  Ingatkan da reda da. Lepas je faz letak dapur gas tu,  bunyi pagar seolah olah dibuka sekali dgn bunyi kucing mengiaw..  Sedangkan kucing faz jenis yg akan berbunyi bila lapar je.  

Fuhhh.  Kelam kabut faz dgn mak su sediakan barang nak buat perang mlm ni.  Mana la tau kan..  Adik,  kakak,  sepupu semua faz kejutkan suruh tak tido balik.  Bertungkus lumus kte org sediakan kayu, ubat nyamuk versi spray bagai.  Pisau tu ada gak laa, tp faz tak galakkan dorg guna pisau. Maklumla dunia sekarangkan terbalik,  sebab nak selamatkan diri dr penyamun,  kang kte org pulak yg kene penjara sebab mencederakan penyamun.  Jadi kene hati2 la.  Kalau boleh sedia kayu tu,  kalau dah terjadi pukul sikit je bagi dia sedar,  mane la tau penyamun lepas diketuk sikit terus timbul kesedaran dalam diri dia.  Kalau tak pun,  alih2 kami yg jd arwah awal.  Huuu.  Nasib hang la labu..  Bila dunia dah terbalik.. 

Kejadian ni baru je terjadi kat family faz tadi.  Jadi faz nasihatkan,  cek semua pintu.  Sedia awal2 peralatan tu.  Kalau boleh jangan tido lena sgt,  tido ayam je.. 

Faz pun nak sambung keliling rumah ni, nak tgok kot2 ada yg tersembunyi area rumah ni.  Nak call polis,  takut lak ganggu.  Kene la bergerak sendiri.  Doakan faz ae.. 

Sekian..

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete